Elmű sporttelep

Elmű Sporttelep HMV

Jelenleg a sporttelep öltözőjének használati meleg víz ellátása télen-nyáron távhővel történik. A két darab 500 literes tartályban tárolt meleg vizet egy hőcserélőn keresztül melegítik távhővel. Az épület távolabbi részeibe cirkulációs vezeték segítségével jut el a meleg víz.

Ingyenes elvi vázlat javaslat

Az öltöző épületegyüttes HMV ellátása jelenleg


A tervezet szerint a használaton kívüli és működésképtelen “új” hőszivattyú rendszer beépített berendezéseit hasznosítanánk a hároméves megtérülési ciklus elérése érdekében.

A bővítéssel napkollektorokkal melegítenénk egy előmelegítő tartályban a vizet, így a távhővel télen sem a 10 fokos hálózati vizet kellene felmelegíteni, hanem a napsütés mennyiségétől függően 20-40 fokos vizet.
Továbbá beépítésre kerülne egy szolár hőcserélő is, mely teljes egészében képes lenne kiváltani a távfűtést a nyári főszezonban, illetve részben tavaszi és őszi időszakban.

Ingyenes elvi vázlat javaslat

Tervezet a rendszer kiegészítésére napkollektoros meleg víz előállítással részben a telepen használaton kívüli készülékek felhasználásával.
A bővítés a hároméves tervezési ciklusban a megtakarításból finanszírozható lenne. A megrendelő nem fizetne a beruházásért, hanem a megtérülési időn belül a termelt hő árát fizetné ki a távhő díjszabásnak megfelelően.


Tovább az eszköztárra