Napelem tervezés

Ügymenet E-on és Démász területen

 1. Ön megadja a szükséges adatokat a táblázatunk kitöltésével és meghatalmazást is
 2. Ha valami hiányzik, visszaküldöm pótlásra vagy javításra ahányszor szükséges, de legfeljebb ötször. Figyelem: nem elegendő a hiányzó adatokat közölni szóban vagy például e-mailben, hanem minőségbiztosítási okból egy tökéletesen kitöltött adatközlő lapot kérek!
 3. Ön elküldi nekem az aláírt műszaki gazdasági tájékoztatót
 4. Kifizeti nekem a tervezési díjat
 5. Elkészítem az egyvonalas tervet és a csatlakozási dokumentáció kivonatot.
 6. Elküldjük ezeket az áramszolgáltatónak e-mailben. Ön másolatot kap.
 7. Az áramszolgáltató jóváhagyást küld.
 8. Megtörténik a telepítés.
 9. A kivitelező kiállítja a kivitelezői nyilatkozatot, amit ön is aláír.
 10. Arra jogosult szaki érintésvédelmi jegyzőkönyvet készít. Ezt én rendelem meg a barátomtól az ön költségére vagy ön akitől akarja.
 11. A kivitelezői nyilatkozattal és az érintésvédelmi jegyzőkönyvvel készre jelenti a telepítést az áramszolgáltató felé.
 12. Az áramszolgáltató beütemezi az óracserét és időpontot egyeztetnek önnel.
 13. Kicserélik az órát ad-vesz órára. Ha az áramszolgáltató szerelője valami hibát talál akkor megtagadhatja az óracserét illetve az üzembe helyezést.
 14. Az áramszolgáltató kiküldi a módosított szerződést.

Ügymenet MVM területen

 1. Ön megadja a szükséges adatokat az adatközlő táblázatunk kitöltésével. Ha valami hiányzik, visszaküldöm pótlásra vagy javításra ahányszor szükséges, de legfeljebb ötször. Figyelem: nem elegendő a hiányzó adatokat közölni szóban vagy például e-mailben, hanem minőségbiztosítási okból egy tökéletesen kitöltött adatközlő lapot kérek!
 2. Ön kitölti és elküldi nekem a megbízólevelet
 3. Kifizeti nekem a tervezési díjat
 4. Elkészítem a fő dokumentumot és elküldöm önnek ellenőrzésre.
 5. Ön visszajelez, hogy minden rendben van. Ha hibát talál, azt is jelzi és én kijavítom.
 6. A fő dokumentumot lezárom.
 7. Elkészítem és elküldöm önnek a mellékleteket. Ez egy egybefüggő PDF, mely 3 részből, de egybefüggően kell majd beadni. Az ön feladata a
  • Termelői nyilatkozat kitöltése. Itt nyilatkozik arról, hogy a termelt energia elszámolása hogyan legyen.
  • A forgalmazói nyilatkozatot aláíratni az inverter forgalmazójával.

  A tervezői nyilatkozatot én írom majd alá.

 8. Ön küld nekem egy földhivatali térképmásolatot. Nem kell hitelesnek lennie. Ez ügyfélkapuval ingyenesen beszerezhető.
 9. Ön készít egy úgynevezett vázrajzot. Ez valójában egy ház alaprajz akár kézzel rajzolva, vagy egy műholdkép, amin feltünteti a paneleket, az invertert és a villanyórát, esetleg a tűzvédelmi főkapcsolót ha van.
 10. Elkészítem az egyvonalas tervet
 11. Mindezekből összeáll az egyesített dokumentum, amelyet elküldök önnek ellenőrzésre. Ha rendben találja, akkor beadom az áramszolgáltatónak.
 12. Az áramszolgáltató jóváhagyást küld.
 13. Megtörténik a telepítés.
 14. A kivitelező kiállítja a kivitelezői nyilatkozatot.
 15. Arra jogosult szaki érintésvédelmi jegyzőkönyvet készít.
 16. A kivitelezői nyilatkozattal és az érintésvédelmi jegyzőkönyvvel készre jelenti a telepítést az áramszolgáltató felé.
 17. Az áramszolgáltató beütemezi az óracserét és időpontot egyeztetnek önnel.
 18. Kicserélik az órát ad-vesz órára. Ha az áramszolgáltató szerelője valami hibát talál akkor megtagadhatja az óracserét illetve az üzembe helyezést.
 19. Az áramszolgáltató kiküldi a módosított szerződést.

Adatszolgáltatás

Ha azt szeretné, hogy én csináljam a tervet, akkor szükségem van adatokra. A következőket kérem öntől:

Ha esetleg valamilyen készüléket már megvásárolt, és szeretné hogy azt tervezzem be, akkor az adatszolgáltatás táblázatba az ezeket írja be. Kérem küldjön ezekről a készülékekről adatlapot is. Ha nem küld adatlapot vagy adja meg a pontos típusokat, esetleg ezek nem egyeznek, akkor én fogok választani típust.
Ha valamilyen körülményt e-mailben megír, telefonon vagy bármi egyéb módon közöl, de az adatközlő táblázatban nem tünteti fel, akkor azt nem fogom figyelembe venni. Ha valami utólag jut eszébe, de még mielőtt megkezdeném a tervezési munkát, kérem pontosítsa a táblázatot és küldje el újra.

Utólagos módosítás

Kérem, hogy az adatszolgáltatás táblázatot hibátlanul és hiánytalanul töltse ki, mert a tervet az itt megadott adatok alapján készítem el. Ha azért kell esetleg tervmódosítást csinálnom, mert ön hibás vagy téves adatot adott meg vagy más okból kér módosítást, akkor azért külön díjat kérek. Amíg nincs meg minden adat, nem állok neki a tervezésnek.

Határidők

Figyelem! Az ügymenetben különböző határidők vannak, amelyeket nekünk szigorúan be kell tartani! Ha önnek felróhatóan valamelyik határidőből kicsúszunk, akkor esetleg az egész procedúrát elölről kell kezdeni illetve az is lehet, hogy lehetetlen lesz befejezni.


Tovább az eszköztárra